Morgonrutin & Skola24

Morgonen

Fritids har öppet 6.30-8.20/8.30 samt 13.15-17.30. De elever som inte har fritids är välkomna från ca. 8.15 på morgonen och går hem direkt efter skolan slutar. Åk. 1–5 börjar 8.20, Förskoleklass börjar 8.30.

Fritids är inomhus 6.30-7.30, de elever som är på plats 7.00-7.15 erbjuds frukost (meddela i förväg om ni behöver frukost).

7.30 går fritids ut och är utomhus fram till 8.20/8.30. Där finns en personal med orange väst som man anmäler sin närvaro till så att ditt barn blir incheckat. Om ditt barn går själv till skolan är det viktigt att påminna om den rutinen. Mellan 7.30-8.00 erbjuds varje morgon en lek för alla fritidsbarn som vill, med en vuxen.

Fram till kl. 8 är alla elever på skolgården (från skolhuset och mellan cykelparkeringarna). Efter kl. 08 erbjuds eleverna att även vistas på fotbollsplanen då vi är fler vuxna.

OBS! Fritidsklubben och skolan/fritids ligger under olika förvaltningar och därför kan inte skolan/fritids besvara frågor om fritidsklubben och fritidsklubben kan ej besvara frågor om skolan/fritids, självklart försöker vi hjälpa. Fritidsklubben har inte ’’morgonfritids’’, är ni i behov av det prata med fritidsklubben.

Vilka elever får vara på fritids?

De elever som har en placering på fritids och har behov av det. Alltså har du rätt till fritids de tider du arbetar/studerar plus restiden till och från skolan. Är du föräldraledig med syskon får du ha ditt barn på fritids till senast 15.30 men ej på lov/studiedagar. Är du ledig har du inte rätt till omsorg på fritidshemmet, då behovet inte finns. Det kan finnas särskilda undantag se fullständiga regler i kommunens dokument: https://www.uppsala.se/skola-och-forskola/grundskola-och-fritids/fritidshem-och-fritidsklubb/regler-och-rattigheter-for-fritidsverksamhet/

Skola24

Lägg in ditt barns vistelsetider i Skola24, via app eller hemsida.

Finns inte ditt barn i Skola24 så logga in i eBarnUngdom och dubbelkolla att ni har placering, har ni inte det så kontakta Antagningsenheten, har ni plats men inte finns i Skola24, kontakta skolan.

Lov och lovdagar kommer att skickas ut via Skola24.

Inloggning med Bank-ID

https://uppsala-sso.skola24.se

Alternativ inloggning med användarnamn och lösenord

https://uppsala.skola24.se

Har du som vårdnadshavare inte tillgång till Bank-ID kan du kontakta skolan för registrering av aktuell e-postadress. Då ges möjlighet till alternativ inloggning.

För att få utskick behöver du registrera mobilnummer och epostadress.

Gå in på Start - Inställningar – Mina inställningar . 

Klicka sedan på länken Ändra epostadress - Ändra mobilnummer.

 

Informationsfilm för VH hur systemet funkar för er: https://www.youtube.com/watch?v=WZgSPM-lfgY&feature=youtu.be och mer ingående information i text/bilder: https://www.skola24.com/support/forskolafritidshem/manualer/vardnadshavare

För att registrera dig till Skola24’s App behöver du, om du har BankID, först logga in med det via https://uppsala-sso.skola24.se kolla att din mail stämmer i inställningar. Efter det loggar du ut och går du till https://uppsala.skola24.se där du väljer ’’Aktivera konto för Skola24 MobilApp’’, följ sedan de steg där du aktiverar mail, registrerar dig och ditt barn, efter detta kan du logga in i Skola24’s mobilapp. Alternativet är att du väntar till kommunen är klar med allt så ska appen gå att använda med BankID.

Uppdaterad: