Morgonrutin & Skola24 (21/8-20)

Nu har första skol/fritidsveckan gått och som alltid är det mycket nytt. Nya sluttider för flera, nya klasslärare för några, ny fritidspersonal för många, nya elever på fritids, nytt närvarosystem o.s.v. Det har varit en stressig men rolig vecka!

Morgonen

Fritids har öppet 6.30-8.20/8.30 samt 13.15-17.30. De elever som inte har fritids är välkomna från ca. 8.15 på morgonen och går hem direkt efter skolan slutar. Åk. 1–5 börjar 8.20, FSK börjar 8.30.

Fritids är inomhus nere på Blå 6.30-7.30, de elever som är på plats 7.00-7.15 erbjuds frukost (meddela i förväg om ni behöver frukost).

7.30 går fritids ut och är utomhus fram till 8.20/8.30. Där finns en personal med orange väst som man anmäler sin närvaro till så att ditt barn blir incheckat. Om ditt barn går själv till skolan är det viktigt att påminna om den rutinen. Mellan 7.30-8.00 erbjuds varje morgon en lek för alla fritidsbarn som vill, med en vuxen.

Fram till kl. 8 är alla elever på skolgården (från skolhuset och mellan cykelparkeringarna). Efter kl.8 erbjuds eleverna att även vistas på fotbollsplanen då vi är fler vuxna.

OBS! Fritidsklubben och skolan/fritids ligger under olika förvaltningar och därför kan inte skolan/fritids besvara frågor om fritidsklubben och fritidsklubben kan ej besvara frågor om skolan/fritids, självklart försöker vi hjälpa. Fritidsklubben har inte ’’morgonfritids’’, är ni i behov av det prata med fritidsklubben.

Vilka elever får vara på fritids?

De elever som har en placering på fritids och har behov av det. Alltså har du rätt till fritids de tider du arbetar/studerar plus restiden till och från skolan. Är du föräldraledig med syskon får du ha ditt barn på fritids till senast 15.30 men ej på lov/studiedagar. Är du ledig har du inte rätt till omsorg på fritidshemmet, då behovet inte finns. Det kan finnas särskilda undantag se fullständiga regler i kommunens dokument: https://www.uppsala.se/skola-och-forskola/grundskola-och-fritids/fritidshem-och-fritidsklubb/regler-och-rattigheter-for-fritidsverksamhet/

Skola24

Vi är jätteglada över att många vårdnadshavare har lagt in sitt barns vistelsetider i Skola24 men det är ännu också många som inte gjort det. Just nu kör vi med ’’dubbla’’ system (Skola24 & papper) då det är ca. hälften av eleverna som har tider i skola24 och hälften inte har det. Därför kan det, just nu, vara lite omständligare vid in-och utcheckning. I första hand, lämna in tider i Skola24 (se nedan för mer info) och har du inte möjlighet till det så lämna in dina tider på fritids i pärmarna nere på Blå, just nu har vi många elever utan tider alls. Jag har gjort en kort film om Skola24 till er som bifogas här.

Finns inte ditt barn i Skola24 logga in i eBarnUngdom och dubbelkolla att ni har placering, har ni inte de kontakta Antagningsenheten, har ni plats men inte finns i Skola24, kontakta Edvard.

Lov och lovdagar kommer att skickas ut via Skola24. Första lovdagen (studiedag) är fredagen den 25 september. Ni kan snart besvara den lovdagen i Skola24.

Inloggning med Bank-ID

https://uppsala-sso.skola24.se

Alternativ inloggning med användarnamn och lösenord

https://uppsala.skola24.se

Har du som vårdnadshavare inte tillgång till Bank-ID kan du kontakta skolan för registrering av aktuell e-postadress. Då ges möjlighet till alternativ inloggning.

För att få utskick behöver du registrera mobilnummer och epostadress.

Gå in på Start - Inställningar – Mina inställningar . 

Klicka sedan på länken Ändra epostadress - Ändra mobilnummer.

 

Informationsfilm för VH hur systemet funkar för er: https://www.youtube.com/watch?v=WZgSPM-lfgY&feature=youtu.be och mer ingående information i text/bilder: https://www.skola24.com/support/forskolafritidshem/manualer/vardnadshavare

Uppsala kommun har inte ett färdigt avtal med den nya appen, därför fungerar inte allt i den ännu men det avtalet är nära att finnas. :) -Det ska vara appen som är vit & grön, ej blå. Viktigt att poängtera är att appen skall ses som en snabb och smidig servicefunktion för att hantera frånvaro och se barnets schema. Syftet är inte att ersätta webbdelarna i Skola24 även om det på sikt kommer att tillkomma nya funktioner i appen. För att registrera dig till Skola24’s App behöver du, om du har BankID, först logga in med det via https://uppsala-sso.skola24.se kolla att din mail stämmer i inställningar. Efter det loggar du ut och går du till https://uppsala.skola24.se där du väljer ’’Aktivera konto för Skola24 MobilApp’’, följ sedan de steg där du aktiverar mail, registrerar dig och ditt barn, efter detta kan du logga in i Skola24’s mobilapp. Alternativet är att du väntar till kommunen är klar med allt så ska appen gå att använda med BankID.

 

Mvh.

Edvard Holmlund

Uppdaterad: